MOOI INITIATIEF van een fijne leraar en een toffe klas


Meester Thomas van het OLVA Vivenkapelle ( Damme )5e leerjaar. zijn zoon Seb lag een goed 1,5 jaar geleden in het UZ Gent en kreeg een Zonneknuffel als troost.
Zoals op vele scholen is het een trend de leerkracht op het eind van het schooljaar een cadeautje te geven. Bijgevolg gaat hij ieder jaar met een wasmand vol chocolade, wijn, tassen,… naar huis. . Dit jaar stelde hij de leerlingen een alternatief voor. Hij vroeg hen in plaats van een cadeau €1 te geven die ze dan konden doneren aan Zonnedekens. Dit zou hem veel meer voldoening schenken dan de karrenvracht aan attenties. Samen zouden ze dan om en bij de € 20 kunnen schenken. Na een korte voorstelling via onze website waren ze allen overtuigd hiervan.
Toch konden ze zich niet allemaal aan de afspraak houden. Zo verkocht een jongen speelgoed via 2ehands.be om zo extra geld in te zamelen, anderen gaven veel meer dan €1, … zo kwamen ze samen aan het bedrag van € 130 waarmee we dan nog meer troost kunnen bieden aan kinderen en hen gelukkig kunnen maken in moeilijke tijden!
DANK JE WEL Emily, Lisa, Jules, Thomas, Matisse, Ernest, Alice, Lola, Pieter-Jan, Martijn, Fleur, Jasmina, Maurice, Enrique, Gaëtan, Michiel, Henri en meester Thomas

Deel dit met je vriendenShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *