Eerste aflevering zonnedekens

Na mijn gewone werkdag ben ik op weg naar Waasmunster om Miet en Karina te gaan ophalen. Na wat lachen, bijkletsen maar vooral onze eerste vracht dekentjes inladen, vertrekken we samen naar onze afspraak met Professor Benoit in het UZ Gent. De tocht verloopt zenuwachtig. Er zijn werken op de E17 en ook aan de uitrit van het UZ zelf. Gelukkig zijn we tijdig vertrokken. We weten niet goed wat te verwachten maar het voelt echt als het startschot voor het bereiken van onze doelstelling: Onze zonnedekentjes in de richting van de kinderen brengen, fantastisch gewoon!

blog003

Na wat zoeken en sukkelen geraken we toch onze wagen kwijt op de parking van het UZ Gent. We zijn tijdig aangekomen en alles onder controle, behalve dan misschien die kriebels in onze buik! Ieder nemen we de (zware) taak op om een grote gevulde zak met dekentjes te dragen. Bij deze danken we ook nog al de vriendelijke verpleegsters en dokters die ons wegwijs maakten in het doolhof van het UZ Gent. Dit lag misschien aan de kriebels in de buik en de stress maar ach, dat maakte allemaal niet meer uit.

Prof. Benoit ontving ons op de afdeling pediatrische-oncologie. Hij had al redelijk wat opgevangen over ons project en was hierdoor heel geïnteresseerd. Daarom maakte hij graag tijd vrij om naar ons te luisteren. Na onze uitleg was hij heel enthousiast. Hij ging ons project bespreken met andere collega’s, evenals met het kinderkankerfonds. Dit fonds houdt zich bezig met de sociale werking van de dienst. We kregen een korte uiteenzetting over de algemene werking op de afdeling. De uiteenzetting omvatte zowel de medische zorgen, de psychologische zorgen en de schoolwerking. Ook kregen we meer informatie over het kinderkankerfonds, dat eng samenwerkt met de afdeling. Tenslotte was er nog tijd voor een babbeltje met het verplegend personeel en uiteraard een heel mooie foto!!!!!!

blog004

Er zijn nog veel andere toekomstplannen besproken met prof. Benoit. Deze zijn heel hoopgevend. Zolang er geen concretere plannen zijn, houden we jullie curieuze neusjes nog even in spanning. Hopelijk volgen jullie allen onze avonturen op!!!!

Severine Bollaerts

Deel dit met je vriendenShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *